Mikor lehet szüksége egy profi CNC marós csapatra és cégre?
június 27

Mikor lehet szüksége egy profi CNC marós csapatra és cégre?

Milyen esetekben gondoljunk a CNC marás igénybevételére?

  • Szükségünk lehet a CNC marásra, ha feltalálói babérokra törekszünk, vagy már használatban lévő eszközöket fejlesztünk tovább. Képzeljük el, hogy lelkesen elkészítjük az általunk fejlesztett eszköz vagy módosított alkatrész műszaki rajzait. Ez mind szép és jó, de vajon működőképes lesz-e? Ezt csak úgy tudjuk kideríteni, ha elkészítjük a prototípust. Ez az a pont, ahol szükségünk lehet egy tapasztalt és gyakorlott CNC marósra. A terveink alapján legyártja a kért alkatrészeket, precízen és pontosan. Mi összerakjuk az eszközt, és örülünk az eredménynek. Ha nem a terveink szerint működik, akkor változtatásokat hajthatunk végre és a CNC marással foglalkozó szakember elvégzi a kért módosításokat. Siker esetén indulhat is a tömeggyártás!
  • Ha például különböző egyedi műszerek, eszközök összeszerelésével foglalkozunk, szükségünk lehet olyan beszállító partnerre, aki CNC marással kiváló minőségben, határidőre elkészíti az igényelt alkatrészeket. Nekünk már csak annyi dolgunk marad, hogy a leszállított részekből összerakjuk az egészet és piacra dobjuk a termékünket.
  • Ha olyan gépsoraink vannak, amikhez már nem gyártanak alkatrészeket vagy csak külföldről és hosszas utánajárással szerezhetjük be azokat, akkor egy hazai, megbízható CNC marással foglalkozó cég kihúzhat minket a csávából és megkönnyítheti az életünket.
  • Előfordulhat, hogy elégedetlenek vagyunk azzal a vállalkozóval, céggel, aki a CNC marós szolgáltatást végzi számunkra. Érdemes próbát tennünk egy másik, profi szakemberekből álló csapattal.
  • Az is előfordulhat, hogy mi magunk is értünk a CNC maráshoz. Könnyen lehet azonban, hogy az eszközparkunk szűkös, esetleg nem alkalmas bizonyos munkák elvégzésére. Ha van egy CNC marást végző együttműködő partnerünk, akkor olyan megbízásokat is elvállalhatunk, amiket korábban eszköz hiányában nem mertünk.
Mire figyeljünk oda a CNC marással foglalkozó cég kiválasztásakor?
  • Egy nyelvet beszéljünk, vagyis tudjunk kommunikálni a cég munkatársaival. Fontos, hogy ez egy párbeszéd legyen, mert így elkerülhetőek a félreértések, a téves értelmezések.
  • A megrendelt prototípusokat, alkatrészeket pontosan és precízen készítse el a CNC marós szakember.
  • Az alkatrészeket ellenőrizve, tisztán és kifogástalan minőségben, határidőre adják át vagy szállítsák le számunkra. Az is fontos, hogy a kiváló minőségi színvonalat tartósan biztosítani tudják.
  • Rugalmasan tudjanak alkalmazkodni az igényeinkhez, a felmerülő váratlan helyzetekre gyorsan reagáljanak.
Összességében nagyon megkönnyíti az életét, a cége illetve vállalkozása működését, ha a CNC marást igénylő feladatokat modern gépparkkal, profi, szakképzett CNC marós és minőségbiztosítási munkatársakat foglalkoztató cégre bízza, vagyis ránk.
 

Vissza