• A CNC marás 7 leggyakoribb alkalmazási területe
  október 30

  A CNC marás 7 leggyakoribb alkalmazási területe

  A CNC mozaikszó a Computer Numeric Control, tehát a számítógépes, numerikus, azaz számok által vezérelt technológiára utal. Mint azt a CNC elnevezés is sugallja tehát számunkra, arról van szó, hogy a korábban nagyon sok idő-, energia- és anyagveszteséggel járó kézi, illetve esetleg egyszerűbb gépi megmunkálást egy számítógéppel szinte minden folyamatában vezérelt munkafolyamat váltotta fel.

  Tovább
 • Gyakran ismételt kérdések a CNC megmunkálásról
  október 30

  Gyakran ismételt kérdések a CNC megmunkálásról

  A CNC megmunkálásról már sokan hallottunk, hiszen ez a szó elég gyakran ismétlődik a köznyelvben. Laikusként gyakran azonban nem vagyunk tisztában sok dologgal, és szívesen megkérdeznénk ezeket valakitől.A CNC megmunkáló gépek jelentősen javítják a termelékenységet. Nem csak gyorsabban és hatékonyabban dolgoznak, de átlátható, tervezhető, kiszámítható lesz a segítségükkel a munkafolyamat. Azaz, mindig tudni fogjuk, mennyi alkatrész fog elkészülni, mikorra és mekkora anyagszükséglettel.

  Tovább
 • Tudta, hogy a CNC nemcsak marni tud, de fúrni is?
  június 28

  Tudta, hogy a CNC nemcsak marni tud, de fúrni is?

  Ha CNC, akkor marás vagy esztergálás – legalábbis a köztudatba ez a két alkalmazása épült be. Ha egy laikus azt hallja, hogy CNC fúrás, csak pislog, és egyből azon kezd kattogni az agya, hogy ugyan hogyan és mit lehetne egy esztergával vagy maróval fúrni?

  Tovább
 • A CNC megmunkálás misztériuma
  június 27

  A CNC megmunkálás misztériuma

  Korábban gépi forgácsolóknak hívták őket, ma pedig CNC gépkezelők azok a szakemberek, akik számítógépek segítségével végeznek olyan fémmegmunkálási folyamatokat, amit korábban óriási precizitást igénylő kézi erővel lehetett csak megoldani.

  Tovább
 • Mikor lehet szüksége egy profi CNC marós csapatra és cégre?
  június 27

  Mikor lehet szüksége egy profi CNC marós csapatra és cégre?

  „Magad uram, ha szolgád nincsen.” Azaz csináljuk meg magunk a feladatot, ha nincs segítségünk. Sok igazságot rejt a mondás, azonban vannak olyan helyzetek, amikor igenis külső támogatásra van szükségünk. Például éppen egy olyan CNC marással foglalkozó vállalkozásra, mint az EASTURN Kft.

  Tovább